Als je zelf handig bent en kosten wilt besparen op het plaatsen van tegels dan kun je ervoor kiezen om dit werk zelf te doen. Je moet dan wel nauwkeurig kunnen werken en zeker weten dat de tegels er niet schots en scheef in komen te zitten. Als je dit wel verwacht dan kun je beter een goede tegelzetter inschakelen.

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je zelf een wand wilt betegelen. Ten eerste moet je weten welke tegels je gaat gebruiken en in welk patroon je deze wilt gaan plaatsen. Houdt ook rekening met de ruimte voor de voeg. Als je in een hoek komt dan moet je hier natuurlijk ook voldoende ruimte overlaten voor het voegwerk. Anders zullen de tegels immers gaan knappen.

Kijk ook naar de batchnummers van de verpakkingen, voordat je ze gaat gebruiken. Je wilt natuurlijk niet halverwege merken dat er een kleurverschil is. Controleer om de zoveel lagen of je nog steeds waterpas aan het werk bent. Het is belangrijk om geen scheve banen te krijgen. Daarnaast is het verstandig om het juiste gereedschap aan te schaffen om de tegels op de juiste manier te plaatsen.

Een laatste tip als je zelf gaat betegelen

Een laatste tip is om voldoende tegels te hebben. Je hebt meer afvaltegels dan je verwacht, zeker als er veel hoeken in de kamer zitten welke je wilt betegelen. En aangezien je minder ervaring hebt dan een ervaren tegelzetter is het goed om er wat meer te nemen dan strikt noodzakelijk is.

Tegelzetters vergelijken?

Het beste kun je in contact komen met een paar tegelzetters om het aanbod te vergelijken. Door de prijzen naast elkaar te leggen en te kiezen voor het beste aanbod betaal je niet te veel voor je opdracht. Dit bespaart je dus op de kosten en weet je zeker dat je een echte vakman in huis haalt. Bekijk meer op pagina tegelzetter offertes.

Bekijk ook de volgende pagina’s:

> Tegelzetter
> Advies op maat
> Gereedschap
> Lijmkam
> Mogelijkheden
> Nadelen
> Prijzen
> Soorten
> Tarieven
> Tips
> Offertes vergelijken