Het is natuurlijk goed om zelf je muren en vloeren te betegelen. Helaas gebeurt het in het begin met meer enthousiasme dan aan het eind. Het is daarom goed om voordat je begint goed na te denken of je de klus wel kunt klaren. En ook of je tevreden zult zijn met het eindresultaat. Hiermee heb je al direct de eerste tip te pakken van de verschillende tips welke wij je kunnen geven.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk om de muur helemaal schoon te maken en vlak te krijgen. En als je de vloer gaat betegelen, dan geldt dit natuurlijk ook voor de vloer. Gebruik ook vochtisolerende middelen in de badkamer. Ook kun je een voorstrijkmiddel gebruik om ervoor te zorgen dat de lijm nog beter blijft zitten.

Goed uitmeten

Het is belangrijk om goed uit te meten waar je de tegels wilt plaatsen en neerzetten. Je kunt dit doen door een eerste rij tegels uit te leggen op de vloer of op de muur. Zo weet je waar je de tegel af zult moeten snijden en ook hoeveel je er nodig hebt. Houd ook rekening met de voeg!

Gebruik voegkruisjes

Het is slim om voegkruisjes te gebruiken als je niet zo vaak tegels plaatst. De afstand tussen de tegels zal altijd constant zijn en het is erg gemakkelijk om te gebruiken. Bij iedere bouwmarkt kun je wel een set voegkruisjes krijgen.

Tegelzetters vergelijken?

Het beste kun je in contact komen met een paar tegelzetters om het aanbod te vergelijken. Door de prijzen naast elkaar te leggen en te kiezen voor het beste aanbod betaal je niet te veel voor je opdracht. Dit bespaart je dus op de kosten en weet je zeker dat je een echte vakman in huis haalt. Bekijk meer op pagina tegelzetter offertes.

Bekijk ook de volgende pagina’s:

> Tegelzetter
> Advies op maat
> Mogelijkheden
> Tegelzetter nadelen
> Soorten tegels
> Tarieven
> Zelf doen?
> Offertes vergelijken