Als je een tegelvloer of wand wilt laten plaatsen dan zal de tegelzetter volop gereedschap meenemen om de klus te klaren. Een van de gereedschappen zal de lijmkam zijn.

Wat is een lijmkam?

Een lijmkam wordt ingezet om de lijm over een muur of een vloer op een gelijkmatige manier te verdelen. Vaak ziet de lijmkam er uit als een driehoek of een rechthoek. Aan de lange kant zie je een greep en aan de andere kant zit de kamvormige tanden. Er zijn trouwens ook pleisterspanen welke je kunt gebruiken als een kam. Het zorgt voor een mooie verdeling van de lijm over de ondergrond waar de tegels op gaan komen.

De tanden kennen verschillende afmetingen en tussenruimtes. De ruimte tussen de tanden is vaak 15 mm. Heb je een fijnere kam nodig dan kun je beter kiezen voor een tussenruimte van 4 tot 8 mm. Je kunt trouwens hele grote oppervlakten in een keer bewerken met zo een kam. Er zijn namelijk lijmkammen van bijna een meter breed. De tegelzetter kan dan snel meters maken en nog meer tegels leggen in het uur.

Zelf aan de slag als tegelzetter?

Ga je zelf de tegels zetten? Dan is het een noodzaak om een lijmkam aan te schaffen. Op het internet vind je tevens verschillende instructies over het gebruik van deze kam. Het is wel belangrijk om een bepaalde beweging te maken tijdens het aanbrengen van de lijm. Lijmproducenten zoals Beamix hebben online verschillende instructievideo’s gezet welke je gratis kunt bekijken.

Tegelzetters vergelijken?

Het beste kun je in contact komen met een paar tegelzetters om het aanbod te vergelijken. Door de prijzen naast elkaar te leggen en te kiezen voor het beste aanbod betaal je niet te veel voor je opdracht. Dit bespaart je dus op de kosten en weet je zeker dat je een echte vakman in huis haalt. Bekijk meer op pagina tegelzetter offertes.

Bekijk ook de volgende pagina’s:

> Tegelzetter
> Advies op maat
> Mogelijkheden
> Prijzen
> Soorten
> Tarieven
> Offertes vergelijken